Trådslöjd/Daniel Henningsson

 

img-0594.jpgTRÅDSLÖJD, Daniel Henningsson

www.danielhenningsson.se

Trådslöjdare/konstgjutare med sinne för humor där jätrntråden tar form som kryp från vår herres hage eller cyklar, mopeder, tåg, ansikten mm. Nästan vad som helst med en enda lång tråd.

Daniel arbetar även med brons och mässing och gjuter endast egna modeller i sandformar såsom humoristiska baggar i mänskliga vardagssiyuationer. Det går bara att gjuta en gång i en sandform sedan är den förstörd. Detta gör att alla gjutningar är unika. För att variera uttrycket jobbar Daniel även med att bränna gjutgodset till en mörkbrun eller svart kulör.

Figurerna som Daniel tillverkar kallas för kapsyldjur och skalbaggar. Kapsyldjuren är kapsylöppnare, gjutna i mässing och i sortimentet finns lejon, flodhäst, älg och björn. Skalbaggarna är också gjutna i mässing och benen är gjorda av kallhamrad koppar. Dessa små baggar har varierande utryck från vår mänskliga vardag och drag av humoristiska situationer och finns i 35 olika varianter.

Trådslöjden, kapsyldjuren och skalbaggarna har rönt stor uppmärksamhet bland kunderna och Daniel säljer även till flera designbutiker samt till Japan.

Daniel har nu flyttat till Stockholm, men hans produkter finns fortfarande till försäljning i butiken.

Kontakt:

Mejl: [javascript protected email address]

Mobil: 070 52 93 266

img-0233.jpg

img-0358.jpg